Hoe U De Beste Hotel Management Software Voor Uw Bedrijf Kiest

Als u een hotel heeft te managen, dient u over software te beschikken die al uw gasten bijhoudt. Wanneer ze bellen om een reservering te maken, voert u hun gegevens in, in een computersoftwareprogramma dat beheert waar ze zullen verblijven en voor hoe lang.

Deze software werd in de afgelopen decennia ontwikkeld. Het is nu uitgebreider dan ooit tevoren. Er zijn veel verschillende soorten hotel management softwares die u kunt gebruiken. Het systeem dat u uiteindelijk selecteert om in uw hotel te implementeren zal gebaseerd zijn op de complexiteit en de kosten ervan. Hier is een kort overzicht van hoe deze software werkt en hoe u de beste hotel management software voor uw bedrijf kiest.

Software-overzicht

Dit type software kan diverse zaken managen. Allereerst zijn ze bijna altijd een alles-in-één platform. U kunt ook processors van derden integreren, zoals voor creditcards, zodat u betalingen kunt accepteren voor de geboekte kamers. Ze beschikken over het algemeen over een groot scala aan functies, elk net iets verschillends van hun concurrenten, en ze worden meestal 24 uur per dag ondersteund.

Als u ooit een probleem ondervindt, kunt u de klantenservice bellen om problemen die u bent tegen gekomen op te lossen. Het belangrijkste is dat deze software intuïtief en gebruiksvriendelijk moet zijn. Als dat niet het geval is, vindt u het misschien een stuk lastiger om deze software te gebruiken dan het helemaal niet te gebruiken.

Wat Zijn De Gemiddelde Kosten Voor Dit Type Software?

Net als elke andere software die vandaag wordt verkocht, geldt hier ook dat als het systeem in een van uw hotels draait, u dan ook voor elk hotel dat u bezit extra moet betalen. Als u eigenaar bent van een grote nationale hotelketen moet u nog steeds betalen voor elk exemplaar dat door de medewerkers in elk hotel wordt gebruikt.

Deze bedrijven factureren op basis van het aantal kamers dat u heeft. Als u een klein hotel hebt met bijvoorbeeld 10 kamers, kost de software tussen de $100 en $150 per maand. Hoe meer kamers u heeft, hoe lager de kosten per kamer. Dus, bij een hotel met 100 kamers, kost het systeem tussen de $200 en $300 per maand.

Zijn Alle Hotel Softwareprogramma’s Op Eenzelfde Wijze Ontwikkeld?

Niet alle programma’s worden op dezelfde manier ontwikkeld. Bovendien werken niet alle programma’s vanuit een gebruikersvriendelijk perspectief. De meest populaire zijn meestal het meest intuïtief, waardoor u begrijpt wat er moet gebeuren door simpelweg naar het scherm te kijken en de instructies te volgen.

Natuurlijk zult u een cursus moeten volgen om te leren hoe u het moet gebruiken, want het zal waarschijnlijk compleet nieuw voor u zijn. Als u al ervaring hebt met andere softwareprogramma’s, is het mogelijk dat door die ervaring u een aantal zaken bekend voorkomen, maar u moet de complexiteit van het uitvoeren van elk van deze programma’s nog begrijpen.

Wat Zijn Enkele Van De Meer Populaire Hotel Management Softwareprogramma’s?

Er zijn een aantal softwareprogramma’s die extreem populair zijn. Een van de meest unieke ooit ontwikkeld, en één van de populairste, is eZee Frontdesk. Dit wordt gebruikt door hotels, resorts, ziekenhuizen en lodges over de hele wereld. Het is te vinden in meer dan 140 landen. Volgens statistieken, die in dit onderzoek ongeveer 100 landen opnamen, werden 90.000 kamers beheerd door de software.

Ze konden ook vaststellen dat gemiddeld tegen de 5000 klanten met deze software zouden worden geboekt. Het houdt ook gebruikers bij waarvan de aantallen in de tienduizenden lopen. Het wordt beschouwd als een van de uitgebreidere softwareprogramma’s die zaken als seizoensgebonden tarieven en eventbeheer kunnen managen en perfect werkt met mobiele applicaties.

Waarschijnlijk de meest bekende wordt geleverd door Cloudbeds. Als u ooit een reservering hebt geboekt via Orbitz of booking.com, dan is dat wat u gebruikte. Het biedt real-time informatie over kamers en ondersteunt ook tweerichtingsintegratie, waardoor het gebruik van de software zeer eenvoudig is.

Andere Hotel Softwareprogramma’s Die U Misschien Wilt Overwegen

Enkele van de anderen zijn Frontdesk Anywhere, Hotellogix PMS en Maestro PMS. Hoewel deze niet zo hoog op de lijst staan als de andere softwareprogramma’s voor hotels, worden ze door veel landen over de hele wereld gebruikt. Sommige hiervan zijn specifiek ontworpen voor kleinere bedrijven, timesharing of netwerken waar individuele woningen kunnen worden verhuurd, zoals een B2B-netwerk.

Wanneer u elk onderdeel evalueert, dient u na te gaan waarvoor het softwareprogramma wordt gebruikt. Dit zal u helpen bij het nemen van uw beslissing, plus u kunt ze ook evalueren op basis van de totale kosten.

Als u momenteel een hotelketen heeft die u beheert en niet tevreden bent met de gebruikte software in uw hotel, kunt u overwegen over te stappen naar een van de aanbevolen programma’s. Of u nu een internationale hotelketen heeft of een klein aantal lodges managet, er is in ieder geval altijd wel een systeem te vinden dat is ontworpen voor uw specifieke bedrijfstype.

Wat u vooral niet uit het oog moet verliezen is de prijs die door de software-aanbieder in rekening wordt gebracht en ook de gebruiksvriendelijkheid van het programma voor uw medewerkers in het bedrijf. Het belangrijkste is dat het gemakkelijk te gebruiken moet zijn voor klanten die dit jaar misschien ook hun eigen reserveringen in uw hotel willen maken.