De Beste Guest Management Software – Uw Ultieme Gids

 

 

Bent u werkzaam in de hotelsector dan is investeren in de beste guest management software een absolute must om uw hotel of B&B op een soepele, effectieve en vooral efficiënte wijze te kunnen runnen.

In deze gids bespreken we een aantal unieke voordelen van de beste guest management software en wat deze u kan bieden. Tevens komen ook verschillende systeemopties aan bod die tegenwoordig door veel hotels worden gebruikt. Laten we de zaken nu eens onder de loep nemen.

De voordelen van guest management software

Een van de meest tijdrovende aspecten van het leiden van een hotel of b&b zijn de terugkerende administratieve taken die u dagelijks in uw overvolle werkschema moet in zien te bouwen. De kostbare tijd die u hieraan besteedt gaat nu ten koste van andere belangrijke operationele bedrijfsactiviteiten.

Maar met een kwalitatieve goede guest mangement software wordt de tijd die u normaliter aan deze administratieve taken besteedt drastisch verminderd, waardoor u meer tijd krijgt om bijvoorbeeld uw bedrijfsactiviteiten op een hoger plan te brengen, voor personeelsmagement of het verbeteren van performance van uw organisatie of zelfs werken aan nieuwe marketingstrategieën.

U zult ook vast en zeker wel gemerkt hebben dat administratieve fouten die uw gasten benadelen uw zorgvuldig opgebouwde en onderhouden klantrelatie teniet kunnen doen. Of het nu gaat om een dubbele reservering, misverstanden of vertragingen bij het inchecken, met een betrouwbaar management software verdwijnen al deze gebruikelijke administratieve problemen als sneeuw voor de zon.

Het is ook belangrijk om te weten dat guest management software zich niet alleen richt op het in- en uitchecken van gasten, maar het kan ook toegepast worden voor het beheer van diverse andere taken zoals het volgen van betalingen, het bieden van klantondersteuning, zorgen voor een eenvoudige integratie met populaire creditcarddiensten. In sommige gevallen kunt u de software zelfs gebruiken om gasten rechtstreeks te laten reserveren via sociale mediaplatforms zoals Facebook.

Natuurlijk kan het managen van de verscheidenheid aan administratieve taken van uw bedrijf vaak frustrerend en stressvol zijn, vooral als u een kleine bedrijf hebt of als u nieuw in de sector bent.

Uiteindelijk is het een verstandige en slimme zet om te investeren in een softwareprogramma dat u kan helpen om al deze administratieve werkzaamheden op een eenvoudige en systematische wijze te organiseren, waardoor u nu in staat bent om zich meer te focussen op de leukere aspecten van uw bedrijf, bovendien kan een dergelijke software er ook voor zorgen dat uw gasten de best mogelijke ervaring opdoen, nadat zij bij uw hebben geboekt.

De best guest management software op de markt

We hebben slechts enkele unieke voordelen en toepassingen van deze softwareprogramma’s aan bod laten komen om u een idee te geven hoe praktisch en tijdbesprarend ze voor u kunnen werken. Laten we nu eens kijken naar een aantal van de meest populaire softwareprogramma’s die er op dit gebied zijn.

1 – Cloudbeds

Als u op zoek bent naar een alles-in-één oplossing voor het managen van uw hotel, dan is dit gedetailleerde platform misschien de perfecte oplossing voor uw bedrijf.

Het maakt direct verbinding met veel van de toonaangevende websites die mensen gebruiken om hotels te boeken en het biedt zelfs een efficiënte naadloze Facebook-integratie waardoor het allemaal een stuk eenvoudiger voor uw gasten wordt. Een ander opmerkelijk voordeel is dat het heel gemakkelijk te gebruiken is, dus zelfs als u geen technologische wizard bent, duurt het niet lang om de toepassing onder de knie te krijgen.

Het is een zeer gebruiksvriendelijk systeem, de navigatie is modern en gestroomlijnd met een duidelijk en eenvoudig te begrijpen ontwerp, waardoor het zowel voor u als uw gasten makkelijk te gebruiken is.
Aan de software zit een variabele prijsstructuur gekoppeld die afhankelijk is van het gebruiksniveau dat u nodig heeft en dit wordt sterk beïnvloed door het aantal kamers in uw hotel of b&b. Voor veel hoteliers blijkt het over het algemeen een betaalbaar programma te zijn, wat natuurlijk ook de groeiende populariteit van het systeem verklaart.

2 – Frontdesk Anywhere

Deze gevestigde toepassing werd voor het eerst ontwikkeld in 2009 en is sindsdien een populaire optie geworden voor veel hotels dankzij de eenvoudig te gebruiken interface en geweldige personalisatiefuncties.

Belangrijk is dat het ook een betrouwbare gegevenscodering, die steeds belangrijker wordt in het moderne tijdperk van privacywetgeving. Er zijn ook drie verschillende versies van deze software, waaronder basic, pro en enterprise – met elk verschillende geavanceerde functies die u al dan niet nodig heeft, afhankelijk van de grootte en focus van uw bedrijf.

Jammer genoeg is de prijs van het product alleen via een offerte te verkrijgen, maar u kunt altijd een gratis demoversie van het bedrijf ontvangen om vervolgens op basis van uw bevindingen een beslissing te nemen of het programma binnen uw bedrijf van nut kan zijn.

3 – eZee Frontdesk

Dit management softwareprogramma wordt vaak gebruikt in de wat kleinere hotels, b&b, jeugdherbergen en pensions. Het is een zeer goede optie voor degenen die een klein bedrijf in de hotelsector opereert en waar het runnen van de dagelijkse bedrijfsvoering nog geen complex geheel vormt.

Ondanks dat de software zich hoofdzakelijk op kleinere oganisaties richt, heeft het wereldwijd een indrukwekkende naam opgebouwd, met meer dan 70.000 gebruikers die deze software managementtoepassing in hun systeem hebben geïmplementeerd.
Enkele van de beste functionaliteiten van het programma zijn onder meer het self-service incheckvermogen en de mobiele connectiviteit en integratie, zodat u probleemloos rapporten op uw smartphone kunt ontvangen. Het wordt ook geleverd met een aantal prijsbeheer-functies, die u helpen uw inkomsten tijdens seizoensperioden te verhogen, wat altijd een geweldig element is om te zien.

Dit programma is al wat langer op de markt, maar is nog steeds erg in trek, simpelweg omdat het over essentiële componenten beschikt die u van pas kunnen komen, vooral bij het runnen van een kleinschalig hotel.

Conclusie

Al met al wordt het toch duidelijk dat investeren in de beste guest management software een slimme en doordachte beslissing is voor iedere eigenaar die op zoek is naar mogelijkheden om zijn hotelbedrijf doeltreffender te laten draaien en te laten groeien.

Het administratieve aspect van elk bedrijf is vaak een bron van frustratie voor veel hoteliers van kleine bedrijven, maar door kwalitatieve goede management software te gebruiken, wordt het mogelijk om dit aspect van uw bedrijf te vereenvoudigen en te stroomlijnen, en ongetwijfeld zult u in een mum van tijd de voordelen ervan ervaren.
Na het lezen van deze gids heeft u in ieder geval een beter beeld gekregen over de voordelen die deze software-applicaties u kunnen bieden. Niet alleen dat, maar u heeft nu ook een overzicht van kwalitatieve goede software die u kunt proberen als u overweegt om op dit gebied in uw bedrijf te investeren.